March 15, 2016

NOVI DS 4 I DS 4 CROSSBACK – POHOD BRENDA DS NA SEGMENT KOMPAKTNIH PREMIJUM LIMUZINA

NOVI DS 4 I DS 4 CROSSBACK – POHOD BRENDA DS NA SEGMENT   KOMPAKTNIH PREMIJUM LIMUZINA

Od samog lansiranja 2011. godine, DS 4 je bio jedinstveno ostvarenje koje je osvojilo prestižne nagrade « Most Beautiful Car of the Year » i « Most Beautiful Interior » na Međunarodnom festivalu automobila, a ovim putem nastavlja i sa dve različite kompatibilne verzije: Novi DS 4 – premijum limuzina koja je i dinamična i prefinjena - i DS 4 Crossback – koji podseća na ‘šik avanturistu’ zahvaljujući svom 30 mm povišenom sistemu oslanjanja, svojim velikim crnim točkovima i svojim specifičnim detaljima na karoseriji (oblogama blatobrana, spojlerima i krovnim šipkama).

Novi DS 4 nudi jedinstven oblik, meke, oblikovane i elegantne linije, naročito sa hromiranim elementima na karoseriji (prednja maska, prednji i zadnji odbojnik, bočne lajsne, okviri stakala …). Novog i snažnijeg stava, naglašenog točkovima koji su smešteni u uglove vozila, i sa prepoznatljivim stilom (sjajnim), Novi DS 4 poseduje sve atribute vrhunske limuzine i obećava doživljaje i uživanje u vožnji.

Personalizacija je zaštitni znak svih DS vozila. Ona je prisutna već na modelu DS 3, a sada je u ponudi i za Novi DS 4. Uz izbor 4 boje krova i spojlera (crna perla nera, whisper, plava virtuel, narandžasta tourmaline) i mogućnosti kombinovanja sa ponuđenim ukrasnim elementima: retrozorima i poklopcima točkova, Novi DS 4 uvodi sopstvenu vizju dvobojnog izgleda. Na taj način se dobija 38 mogućih kombinacija boja krova i karoserije (4 nove boje: plava encre, narandžasta tourmaline, siva artense i crvena rubis). Zahvaljujući ovoj ponudi koja je jedinstvena za segment vrhunskih kompaktnih limuzina, kupac može da oblikuje svoje vozilo i da ga prilagodi svojoj osobenosti i stilu.

Zahvaljujući svojoj polivalentnoj konstrukciji i dizajnu, DS 4 Crossback je osmišljen za kupce koji su u potrazi za pustolovinom, u gradu i van njega. Ovo vozilo svoj status ‘uglađenog avanturiste‘ potvrđuje kroz snažne stilske elemente: 30 mm povišenim sistemom oslanjanja, velikim crnim točkovima, oblogama blatobrana, crnim prednjim delom i spojlerom, posebnim sivim krovnim nosačima, vidnim poljem koje je prošireno prema gore zahvaljujući panoramskom vetrobranu (45°), crnim spoljašnjim retrovizorima, posebnim pragovima na vratima, patosnicama. Svetlucavim i izražajnim bojama (narandžasta tourmaline), DS 4 Crossback nudi alternativu klasičnim limuzinama iz tog segmenta.

AVANGARDNI DIZAJN

Izvajanog oblika ukrašenog snažnim grafičkim linijama, nove verzije modela DS 4 predstavljaju sve stilske atribute automobila DS. Obe verzije imaju sa strane hromirani pojas oko bočnih stakala, a iznad njih je zategnuti krov na koji se nastavlja spojler. Istovremeno masivan i snažan, stil zadnjeg dela je i prefinjen i izražajan.

OSTVARENJE VRHUNSKE TEHNOLOGIJE

Zahvaljujući novom ekranu osetljivom na dodir od 7″ u boji i poslednjim inovacijama grupe PSA u području HMI-a (human-machine interface), iskustvo vožnje u modelu DS 4 je još više u znaku visoke tehnologije. Ovaj ekran poslednje generacije nudi lakši pristup svim funkcijama vozila (12 komandi manje na centralnoj konzoli) i omogućava najpre uslugu New Mirror Screen, odnosno prikaz ekrana pametnog telefona (Android i iOS) na ekranu instrument table. Kupac može da se, u svakom trenutku, služi određenim aplikacijama. Na primer, DS nudi pisanje SMS-ova glasovnim prepoznavanjem.

Bogata oprema koja spaja bezbednost i udobnost

Pored novih internet usluga (MirrorLink i Carplay®), tehnologija je ugrađena i u drugu opremu koja se nudi za nove modele DS 4. Dostupni su : kamera za vožnju unazad i ADML (otključavanje i pokretanje vozila bez ključa) zajedno sa sistemom za nadzor mrtvog ugla i obaveštenjem o nenamernom prelaskom preko bele linije za još više udobnosti i bezbednosti. Sa druge strane, sedišta sa funkcijom masiranja za vozača i suvozača, jedinstvena u ovom segmentu, poluanilinska koža od koje su napravljene presvlake, instrument tabla koja je u potpunosti presvučena kožom napa… pretvaraju sva putovanja u pravo zadovoljstvo.

Kao dostojni naslednici originalnog DS-a koji je imao farove koji se pomeraju, na modelu DS 4 su Ksenon svetla prilagodljiva, LED pokazivači pravca se postepeno pale (jedinstveno u ovom segmentu), LED svetla za maglu imaju funkciju cornering light. Bilo da se radi o limuzini, ili o verziji Crossback, većina je dostupna već od prvog nivo opreme.

Još snažniji motori

Novi DS 4 je lansiran sa šest turbomotora koji ispuštaju od 97g/km do 138 g/km CO2 : tri benzinska motora (jedan PureTech i dva THP) i tri BlueHDi motora. DS 4 Crossback nudi četiri motora: dva benzinska i dva dizel motora. Ovi motori su snažniji i razvijaju od 120 do 210 KS i imaju obrtni momenat od 230 do 400 Nm, dok je potrošnja goriva manja (od 3,7 do 5,9 l/100 km). Rezultat: Novi DS 4 i DS 4 Crossback spadaju među najbolje u njihovom segmentu.

September 14, 2015

NOVI DS 4 I DS 4 CROSSBACK – POHOD BRENDA DS NA SEGMENT KOMPAKTNIH PREMIJUM LIMUZINA

NOVI DS 4 I DS 4 CROSSBACK – POHOD BRENDA DS NA SEGMENT KOMPAKTNIH PREMIJUM LIMUZINA

Jedan model, dve različite siluete i novi prednji deo. Poseban stil koji se temelji na snažnim i prepoznatljivim elementima koji su jedinstveni za brend DS. Još više “high tech” tehnologija i još više prefinjenosti do najsitnijih detalja… Novi DS 4 i DS 4 Crossback su rođeni.

DS 4 je, od svog lansiranja, prodat u 115 000 primeraka, a sada mu novi zalet daje Novi DS 4, dinamična i elegantna limuzina za kupce koji su u potrazi za senzacijama i za uživanjem u vožnji, kao i nova jedinstvena silueta DS 4 Crossback avanturističkog i prefinjenog izgleda sa povišenim sistemom oslanjanja. Ova dvostruka ponuda predstavlja odgovor brenda DS na očekivanja kupaca segmenta premijum kompaktnih limuzina. Ovaj segment je obogaćen pojavom novih silueta sa snažnom osobenošću. Crossoveri sada predstavljaju 30 % tržišta vrhunskih kompaktnih limuzina. Meke, dinamične i elegantne linije, hromirani elementi na karoseriji, snažni motori,…

Novi DS 4 ima sve atribute vrhunske limuzine, a karoserija i krov u dve boje donose mu osobenost koja je jedinstvena u njegovom segmentu. Svojom prefinjenom i ekskluzivnom unutrašnjosti, koja može da se još više personalizuje, Novi DS 4 se nameće kao dostojan naslednik tradicije automobila DS, koji se odlikuju avangardnim duhom, snažnim karakterom, prefinjenošću i najnaprednijim tehnologijama.

Novi DS 4 jeste i biće jedinstvena i nezaobilazna ponuda u segmentu premijum kompaktnih limuzina. DS 4 Crossback je pravo višenamensko vozilo. Njegov duh uglađenog avanturiste odražava se u povišenom sistemu oslanjanja, velikim crnim točkovima, kao i oblogama blatobrana i krovnim šipkama.

Zatražite ponudu

Prodajna mesta